RESOR

Allt från termik/XC i ITALIEN OCH TENERIFFA till smörhang vid Atlantkusten. Våra resmål passar alla smaker och behov. En resa med oss utvecklar inte bara din flygning utan din livserfarenhet.

Tandemflyg

Flyg med oss i Södertälje med utsikt över Stockholm och skärgården eller på Hammars Backar på Österlendär du kan se mytomspunna Ales Stenar på från ovan.

Utbildning

Vi utbildar på alla nivåer inom skärmflygning och paramotor som är den mest växande del av sporten. Välj bland helgkurser i Stockholm eller en härlig veckokurs på vackra Österlen.

Tandemflyg är ett enkelt och billigt sätt att uppleva skärmflygnings underbara värld. Bjud någon du tycker om på en unik flygupplevelse utöver det vanliga via ett av våra presentkort.


Hur går det till?
Du flyger tillsammans med några av Sveriges mest erfarna tandempiloter. Flygningen sker med en speciell tandemskärm som är nästan dubbelt så stor som en vanlig glidskärm. Startmetoden är vinschning och efter att ha sprungit några steg i starten sitter du bekvämt i en sele och du kan hela tiden prata med piloten som sitter bakom dig. Ni vinschas upp till mellan 300 och 600 meter där ni kopplar loss er från linan och njuter av tystnaden. Vid klart väder ser du både Stockholm och skärgården. Vid gynnsamma förhållanden kan vi stiga ännu högre i termik, ibland upp till 1000m. Under ett sådant flyg får du möjlighet att själv prova på att styra och om vädret tillåter även kurva termik, vi hinner nog med några svängar som får det att kittla i magen också om DU vill. Ett flyg tar ofta 5-10 minuter. I gynnsamma fall kan det vara uppemot 15 minuter, kanske mer. Flygtiderna beror på dagens väderförhållanden men upplevelsen är alltid lika häftig.

När flyger vi?
Vi flyger alla helger då vädret tillåter från början av april till slutet av oktober (ej juli). Du kan boka ett flygtillfälle i vårt bokningssystem eller helt enkelt kommer förbi på "drop in" när det passar för er och vädret är bra. Information om dagens aktuella aktiviter får du vår infolinje 08-4648222.

Var flyger vi?
Vi flyger tandem på vårt eget flygfält i Tvetaberg-Södertälje. Det tar endast 20 minuter from Stockholm med bil ut till oss och det går att åka kommunalt. Det är faktiskt ett av Stockholmstraktens allra äldsta flygfält. På fältet "Söreäng" bredvid det som nu används av oss landade flygplan redan 1916. 

Priser

  • Endast flyg, 895kr.
    I mån av tid kan extra flyg köpas på plats för 600kr
  • Tandemflyg exklusiv, 1200:-
    Du väljer mellan att blir fotograferad eller filmad i luften och få erhåller då ett 4gb minneskort fullt med bilder/film för att dela upplevelsen med dina nära och kära eller kanske skryta på Facebook, jobbet etc. 
  • Det går bra att köpa till film/foto på plats för 350kr.

Starten för västlig vind:

 

 

Starten för ostlig vind:

 

 

Vid klart väder ser du både Stockholm och skärgården. Vid gynnsamma förhållanden kan vi stiga ännu högre i termik, ibland upp till 1000m.


Simon Fulford

SCROLL TO TOP